Nyttige opplysninger

Balkongkasser

Bruk brune kasser. Kassene skal festes godt oppå rekkverket. Løse kasser, krukker etc. er forbudt.

 

Beis

Treverket på balkonger og ytre vinduskarmer må sameierne regelmessig kontrollere med tanke på beising. Beising vil være nødvendig med noen års mellomrom. Vi bruker oljebeis, farge "tjærebrun" nr. 520 av merket Butinox, Trebitt eller tilsvarende. Styret har beis som kan benyttes av den enkelte sameier. Denne står i kjellerrommet med matbodene.

 

Vindusglass, glasskjermer og holdere

Kan kjøpes gjennom glassmesterfirmaet Rolf Berglund a/s, Drammensveien 130 (Thune Næringspark) tlf. 22 13 50 90. De bytter ut punkterte og knuste glass og har holdere og skjermer til balkong/veranda. Kontakt styret for informasjon og spesifikasjoner.

 

Utvendige persienner og markiser

Utvendige persienner skal være av typen 50S (snorbetjening) farge "barkbrunt". Markiser skal ha brune/hvite striper, nøyaktig lik de som allerede er montert i bygget.

 

Nøkler

Det er systemlås til leilighetene. Et separat system brukes til inngangsdørene og bodene i oppgangen. Nøkler fås kjøpt ved skriftlig henvendelse til styret av eier av leiligheten.

Ved utleie av garasjeplass skal det brukes egen nøkkel som bare går til garasjedøren inn fra gaten. Den fås også kjøpt ved henvendelse til styret av eier.

 

Pakninger og kraner

Rørlegger Hans Haugerud a/s, Lindemanns gate 2, 0267 Oslo, tlf 23084141, døgnvakt 909 19 090.

 

Stoppkran

Vannet kan stenges på kjøkkenet og/eller badet ved hjelp av en liten dreining med 3 mm unbraconøkkel/sekskantnøkkel på røret som fører opp inne i benken til utslagsvasken. På badet er stoppkranene lette å se.

Dette er standard fra huset var nytt. Mange har i mellomtiden byttet til andre typer kraner. I krisetilfeller kan kaldtvannet også stoppes ved hjelp av kranene i taket i øvre garasje. Disse er merket med hvilke leiligheter de går til (f. eks. 2 rom) og med "V" (varmt vann) eller "K" (kaldt vann). Husk at da stenges vannet i flere leiligheter.

Når felles hovedstoppekran for leilighetene må stenges, skal dette informeres om ved oppslag minst en dag i forveien. Informasjonen må inneholde dag og tid fra vannet blir stengt og når det forventes åpnet igjen.

Ved lekkasje fra varmtvannet må sirkulasjonspumpen for dette i varmtvannsrommet (inngang fra øvre garasje) slås av, og hovedkranen stenges.

Ved enhver lekkasje kontaktes rørlegger, evt Hans Haugerud a/s, tlf 23084141 Informer styret umiddelbart.

 

TV og radio

GET har ført inn nye kabler for digital TV i hver leilighet. Sameiet har ikke avtale om bredbånd med GET.

 

Ventilasjonsviften

Ventilasjonsviften over komfyren og på badet går på full styrke fra kl. 07.00 – 10.00 og fra kl. 14.00 – 21.00. Resten av døgnet går den på halv styrke.

Kullfilteret i damphetten over komfyren bør rengjøres noen ganger i året avhengig av hvor mye steking som foregår. Det må litt kraftige rensemidler til for å rengjøre filteret, f.eks nedsenking i Ajaxløsning.

Ved eventuell utskifting av "damphetten" over komfyren, må "damphetter" for sentralt ventilasjonsanlegg installeres.

 

Vinduer og verandadører

Dersom det ikke er gjort annen avtale med styret, skal nye vinduer være av typen Nor-Dan NTech innsvingende, farge RAL 8017. Med 4+6 mm glass er u-verdien 1,2. De selges i Oslo-området av Tore Ligaard as, Alfasetveien 1. Eksempler på priser (med moms og ferdig innsatt) ved den store vindusutskiftingen i 2010: kr 7431 for 120x120 cm vindu og kr 21244 for et balkongpanel med to vinduer og 1 dør.

Verandadør er også av typen NorDan.

 

Inngangsdør

Entrèdør skal være av typen Afrikansk Mahogny B-30/40 DB 90x210, med hvitmalt karm med dørkikkert, sikkerhetslås og dørvrider forkrommet blank. Foringer og lister 12x58 hvitmalt.

 

Tvilsspørsmål

Skulle det være noen tvil om disse opplysningene, oppfordres det til å ta kontakt med styret for å unngå misforståelser.